Min "ny"antika barnstol

Denna var min dröm att fynda på en loppis då jag var gravid
Så blev aldrig fallet
Denna står hemma hos min mor och har funnits i släkten och jag fick ta den om jag ville

Denna får stå kvar hos mamma för det känns som att det är där den ska vara ändå

Visst är den underbar?
Foto: Materielltjej


Duschvägg med design av ULRICA HYDMAN-VALLIEN


Jag är ingen stor samlare av hennes verk men gillar hennes återkommande mönster, här i samarbete med Noro har de tagit fram duschväggslösning

Vi är ute efter att byta ut vår duschdel så den vi har kunde vart mer praktisk och luftig

Skulle kännas så lyxigt med detta inslag i badrummet, underbar!

Vad tycker ni?
Foto: Noro.se

En härlig butik i närområdet


Äntligen tog jag mig tid att klampa in i den härliga butiken Sally Bazar ett stenkast från Redbergsplatsen

Underbar butik som man kan stanna i läääänge och underbart trevlig personal. Allt möjligt finns där och det är en härlig anda, som att man hamnat i en butik på Österlen eller i Danmark med inslag av kitsch, lantligt, italienskt, new england. Ja, me like helt enkelt

Kom hem med skosnören som jag och lillemannen ska pimpa upp våra Converse med till sommaren

Mitt projekt i tidigare inlägg har stagnerat. Har inte ens börjat slipa på kistan så tips tages tacksamt emotIstället för tavellist


Jag vill tacka tidningen Mama för detta underbara tipset... och ge migsjälv en örfil då jag inte kunnat komma på denna briljanta idén själv.

I min sons rum håller vi på för fullt att få ordning och reda och mys. Hans böcker tyckte vi behövde en bra plats. Både synlig och tillgänglig för honom. Hade tänkt tavellister att sätta böckerna på men denna är sååå mycket bättre. Vad tycker ni? Då de är transparenta så syns de inte så mycket och de är djupa nog att annars inhysa snygga leksaker eller annat. Vi överväger att ha samma i köket för kokböcker och brickor.

Plastlådorna eller rättare sagt kryddhyllorna heter Rationell Variera och kostar enbart 39:- på IKEA såklart

 

 

 

Foton: Materielltjej och IKEA

 

 


Brudkistan är redo för grundarbete


Såhär ser den ut efter jag skruvat loss beslagen. Tänk att furun var så ljus från början. Den är ju inte lastgammal utan kanske 15 år kan jag minnas.

Fick en idé ett tag att man skulle ha beslagen som schablon, tyvärr så blir det inte bra. Om furun hade vart helt ren under beslagen så hade jag nog bevarat det och tagit fram lite furu och låtit det vara och inte sätta tillbaka beslagen efter jag målat övrigt. Som fejkade detaljer. Jag vet inte än om beslagen ska sättas tillbaka eller om den ska vara ren. Tror att man har ngt slags samvete mot möbelns ursprung så det är att tänka till.

Fler goa tips tages tacksamt emot! Läs förra inlägget och den feedback jag fått där
Foto: Materielltjej (mobilkamera)

Make-over av brudkista. Tips Tips Tips?


Nu står den bara och skräpar och är eländig tillsvidare i sonens rum. Kistan ska nog stå i köket som en liten ljugarbänk. Beklagar att bilden blev kass men kameran hade laddat ur så jag tog mobilen och ljuset var dåligt. Den är i furu och har svarta bläck. Jag är i full gång att skruva loss dem och ska slipa den inför make-overn.

Jag vet att ni funderar när jag säger furu att det är bad tajming att måla över men det är inte riktigt i den konsellationen som furu känns hipp just nu om ni frågar mig.

Jag tar tacksamt emot massa tips på vad ni tycker att jag ska göra!!! Dvs måla, tapetsera, lägga kontaktplast mm... Ni får gärna utgå från Er egen smak, det är roligt med massa inspiration.
Vitt är ju ett alternativ som är väldigt snyggt. Hade tänkt vara lite mer kreativ än så men om den är i vitt smälter den fint mot den vita väggen. Här en inspirationsbild från Styleroom
Badankor i djuriska mönster


Kan inte låta bli att visa dessa som finns att inhandla i en butik jag hade velat ha i en stad nära mig.Foton: StockhomeUnderbara Retro-nappar av Karin Mannerstål


Självklart har hon gjort det igen och lika förträffligt som alltid. Dessa nappar är designade av färgglada lekfulla Karin Mannerstål för Bambino

Foton: BambinoBygga egen köksö - av malmbyrå


Här är ett gammalt projekt från vår före detta lägenhet

Vi hade en Malmbyrå i Ek som blivit lite överflödig då den stått som möbel under vår Tjock-TV

Dock behövde vi fortfarande förvaringen men inte den kolossala TV-möbeln där den tidigare stått

Och så underbart fick jag en idé som blev verklighet, att bygga en köksö av befintliga medel

-Då möbeln var i ek så målade vi om den till vitt i vit vattenbaserad snickerifärg för att matcha köket. Först bara rugga upp ytan med sandpapper.

-Det som varit baksidan på byrån tapetserade vi

-Vi måttbeställde en bänkskiva liknande den i köksdelen att lägga/fästa ovanpå. Skivan skjuter ut lite mot den delen där man kan placera barstolarna

-För att få upp till den där köksö-höjden valde vi att sätta låsbarahjul undertill så den kunde flyttas vid tillfälle (hade jag fått bestämma så hade jag valt större hjul för den där industriella känslan, men där fick jag kompromissa)

Summa summarum så blev det en billigare lösning än om man köpt en helt ny köksö. Så sätt igång med fantasin. En befintlig möbel kan utgöra stommen till en blivande köksö :)

En Malmbyrå blir köksö


Foton: IKEA, Fastighetsbyrån, Materielltjej (mobilkamera)Dyrare eller billigare??


Nu ska jag beställa barstolarna i billigare variant och jag hoppas de funkar, jag ser ingen skillnad vid anblicken på nätet iallafall.

Den första heter Stool One och kommer från Magis och kostar ca 3200:-...
Jag ska satsa på det billigare alternativet Spike från Furniturebox för 1295:-
Foton: Magis och Furniturebox

Underbara tyg!


Jag har tidigare skrivit om det underbara skåpet Collect från A2 med underbara rutor i härlig färgkombination.

Jag sprang på en tygnyhet från Åhlens som heter Kubrix eller Rubrix, minns faktiskt inte. Ännu et substitut för Collectskåpet
Ska övertyga sambon att vi ska göra en stoooor fondtavla av detta tyg. Observera att den inte är helt schysst återgiven. Mycket snyggare i verklighetenFoto: Materielltjej (mobilkamera)


Om

Min profilbild