Gunila Axén är tillbaka med ny ekologisk kollektion för Polarn o Pyret

Min favorit Moln skapades av Gunila Axén

Det var även hon som skapade Polarn o Pyrets klassiska ränder som återfinns i deras kläder.

Den ekologiska nyfödd-kollektionen med begränsad upplaga har premiär den 28 oktober i Polarn O. Pyrets samtliga butiker i tio länder

Här nedan är pressbilder lånade från P.O.P varav en bild är självaste formgivaren med själv


EDUN - U2 Bono och hans frus märke med underbara kläder med gott syfte

Nedan följer några underbara klänningar som jag skärmdumpat från EDUNonline

Bakom märket står Bono's fru Ali Hewson som grundade märket 2005.
Eduns mission är (direktöversatt):
EDUN uppdrag är att skapa vackra kläder och samtidigt främja hållbar sysselsättning i utvecklingsländer, speciellt i Afrika söder om Sahara. Vi arbetar på en mikro-nivå för att hjälpa till att bygga skicklighet uppsättningar av fabriker där kläderna produceras. EDUN dag tillverkas i Indien, Peru, Tunisien, Kenya, Uganda, Lesotho, Tanzania, Mauritius och Madagaskar.

Dessutom fungerar EDUN som en röst för att uppmuntra modesamfundet att göra affärer i Afrika och därigenom bidra till kontinenten ur extrem fattigdom. År 1980 hade Afrika 6% andel av världshandeln. År 2002 hade denna siffra sjunkit till knappt 2% trots att Afrika har 12% av världens befolkning. Om Afrika skulle återfå bara ytterligare 1% av världshandeln skulle tjäna 70 miljarder dollar mer i exportinkomster varje år. Det är flera gånger mer än vad regionen för närvarande erhåller i internationellt bistånd.

Medan EDUN huvudsakliga fokus är handel, arbetar vi också för att mer organiskt material i samlingen. Ekologisk bomull är inte bara en miljöansvariga lösning, men ger också hälsosammare arbetsförhållanden och är en värdefull marknad möjlighet för jordbrukare i Afrika.

EDUN uppdrag är att skapa vackra kläder och samtidigt främja hållbar sysselsättning i utvecklingsländer, speciellt i Afrika söder om Sahara. Vi arbetar på en mikro-nivå för att hjälpa till att bygga skicklighet uppsättningar av fabriker där kläderna produceras. EDUN dag tillverkas i Indien, Peru, Tunisien, Kenya, Uganda, Lesotho, Tanzania, Mauritius och Madagaskar.

Dessutom fungerar EDUN som en röst uppmuntra mode samfundet att göra affärer i Afrika och därigenom bidra till kontinenten ur extrem fattigdom. År 1980 hade Afrika 6% andel av världshandeln. År 2002 hade denna siffra sjunkit till knappt 2% trots att Afrika har 12% av världens befolkning. Om Afrika skulle återfå bara ytterligare 1% av världshandeln skulle tjäna 70 miljarder dollar mer i exportinkomster varje år. Det är flera gånger mer än vad regionen för närvarande erhåller i internationellt bistånd.

Medan EDUN huvudsakliga fokus är handel, arbetar vi också för att mer organiskt material i samlingen. Ekologisk bomull är inte bara en miljöansvariga lösning, men ger också hälsosammare arbetsförhållanden och är en värdefull marknad möjlighet för jordbrukare i Afrika.
> ändraVar går gränsen för plagiat egentligen? Mio vs BolagretGick förbi Bolagrets nyhet IDA
 
Hur mycket skiljer den sig egentligen från Mio's Dolphin


Stol

Äger själv "originalet" i valnöt och visst ser man skillnad på dem och Mios är snyggare.
Men man undrar hur långt mönsterskydd räcker idag. Det är ju inte ett nytt fenomen men känns ibland så lågt
Men vill man ha en hälften så dyr stol och suktat länge så här är ett tillfälle


Få snygg & Gratis vällingburk från Semper

Om du blir medlem på Semper samt skickar in en streckkod så får du en snygg vallingburk med doserare.

Dessutom är den fasligt lik Koziols snygga kaffeburkar som är på min vill-ha lista. Observera skopan på bilden som fästs snyggt ovanpå locket

Skärmdumpsbild från Semper BarnmatSafaribil i trä med zebramönster - Äntligen

Ibland är det morsan man ska glädja fast det är en sak till barnet. Jag älskar zebramönster och äntligen fick lillemannen den safaribilen jag önskat honom. Den kommer från Pintoys

Tänkte bespara ngn lite möda genom att skriva om den eftersom den var svår för mig att googla fram.


Tubtrugs is the shit! Gummikorgen Bästa småförvaringen som passar till alltTubtrug är den där gröna man såg som folk hade och plocka ogräs i förr.

Har sedan länge funnits i mitt hem i svart, vitt och rött och finns i ett antal färger och storlekar.
Verkligen ett hett tips till dig som behöver småförvaring men ändå ha en röd tråd i hemmet, det är A och O för mig. Vi köpte såna till vår sons leksaker så de kunde förvaras både i hans rum och i vardagsrummet. I hallen har vi även förvaring av lillemans ytterkläder etc. Passar bra att alternera till olika saker som förvaring av återvinning, tidningar. Ha som ölkyl med massa is i till festen. Förvara toalettrullarna i badrummet, smutstvätt, kruka inomhus och utomhus. Förvara stickning och garner. Ja, allt möjligt för den kreativa!

Finns idag på många inredningsbutiker i härliga färger som nedan exempel och har funnits länge på Blomsterlandet


Bilder lånade från TubtrugsSymantec


Dear Deer - Grymma väggkrokar

Satt och funderade och drömde mig bort till den nya bostaden igen.
Har i dagsläget svarta och vita av dessa krokar i hallen men varför inte krydda till med fler och i andra färger?
Krokarna heter Dear Deer och finns på ett antal ställen på nätet (Bluebox, Coolstuff.se, Megastore, Vackraväggar.se) och säkert i någon grym inredningsbutik i närheten av dig.
Vet att den funnits på blandannat Designtorget
Bild lånad från Coolstuff.se

Smart och snygg förvaring - Koziol´s Taschelino & Taschelini


Om man ska förvara så gör det med stil!
Har man ett behov att saker ska vara framme och lättillgägligt...Gör det med stil!!!
Lite inspiration från hur jag använder dessa underbara plastväskor från Koziol. De finns i olika storlekar och massor av härliga färger. Jag har flera och använder dem till olika saker. Lätta att skölja ur, bära och flytta på.
De stora har jag här lillemans blöjor i, den torkade ormhasseln eller toalettpapper eller ngn annan blomma som orchidé. Den lilla har jag på köksbänken klar med knäckebröd, behändigt och snyggt va? Lillemans leksaker i den röda lilla. Finns massor med användningsområden för både de stora och små:

Shopping- eller Strand- väska
Tidningskorg
Pappersåtervinning
Vas för snittblommor
Serveringsskålar för salta pinnar etc
Förvaring av pennor
Här är bilder lånade från Koziol


En present att minnas!
Wannabetree - Snyggare skärmvägg får man leta efter

Hur underbara var inte dessa färgklickar då?
Påminner om hur man själv målade sina fantasiträd som liten. Designade för kontor men skulle lätt kunna ha hemma som rumsavdelare eller skärmvägg. Designer är Bertil Harström för Glimåkra

Husmusen bytte namn till Trendenser

Nu var det då klart!
Nu är det bara att koda om sig och leva med det nya namnet
Tycker det är klockrent då Fridas fokus verkligen ligger på att spana och vara först, vilket hon ofta är

Fräck klädställning á la fashion show


Ellos kan mer och mer har de visat de sista åren vad gäller mode likväl inredningsdetaljer då och då

Denna klädställning är perfekt för att ha det du ska ha de närmsta dagarna, upphängt och klart

Stilren och klockren! Endast 399:-
Gillar du Odd Molly? Här är ett fynd i samma stukTunikorna kommer från Ellos/Jsfn/Catalog Outlet

Jag har själv haft en i blått som var helt underbar. Tips är att köpa en storlek mindreSnart flytt till ett oskrivet blad

Snart bär det av till vår nya lägenhet. Eller när vet jag inte riktigt än men inom två månader.
Det ska bli så skönt att anta en ny utmaning då lägenheten har rena ytskikt, vita väggar, vitt kök etc. Dock fanns det ju saker jag vill och ska förändra. Andra får man acceptera.
I köket är det ekbänkskiva och även på köksön. Vi fick tips av vår mäklare att betsa i ngn svart bets samt avsluta med ngn finish som gör bänkskivan slittålig. Det är ju just det, jag är så less på ek så valet av svart är helt naturligt för mig. Om det är någon som testat. Tipsa mig gärna hur vi ska göra.

Vitvarorna i köket är i rostfritt. Hade jag valt själv så hade jag nog rakt av tagit vitt faktiskt. Men det är stora och kostsamma produkter som man helt enkelt får acceptera.

Om

Min profilbild